DOLAR 42,5154 0.03%
EURO 49,5739 -0.05%
ALTIN 5.778,090,45
BITCOIN %
İstanbul
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

adana haber - agrı haber - haber ajansı - akdag haber - akit tv haber - almanya haber - ana haber bülteni - news haber - ankara haber - arabistan haber - asayiş haber - spor haber - ataköy haber - avrupa gazetesi - avustralya haber - aybastı haber - azerbaycan haber - bağdat haber - bartın haber - başakşehir haber - basın bülten - batum haber - bayburt haber - beykent haber - bilişim haber - boomerang haber - çankırı haber - cnbc haber - cnn haber - dobra haber - doğuş gazetesi - dolunay haber - doruk haber - dünya haber merkezi - ermenistan haber - flash haber - fox haber - fox tv haber - fransa haber - gazete gündem - gaziantep haber - gaziantep haber - giresun haber - global bülten - gümüşhane haber - gümüşhane manşet/a> - gürcistan haber - haber28 haber - 365 haber - 365tv haber - haber60 haber - haber ajansı - haber aktif - best haber - birgün haber - objektif haber - haber özetleri - sizin haber - hakkari haber - hep haber - ığdır haber - ılgın haber - ingiltere haber - internet haber - iskenderun haber - istihbarat haber - kadının sesi haber - kanada haber - kanal24 haber - kanal7 haber - kanal a haber - kanal t haber - kapsam haber - karadeniz haber - karamürsel haber - kazakistan haber - kent haber - kıbrıs haber - kıbrıs tv haber - küçükçekmece haber - maçka haber - madtv haber - magazinpress haber - makedonia haber - malatya haber - megachannel haber - merkez ana haber - muş haber - olay tv haber - öncü haber - özbekistan haber - özgür haber - özlem haber - parti haber - pause haber - polis haber - samsun gazete haber - sandıklı haber - seçim haber - sendika haber - show haber - show tv haber - sivil haber - star tv haber - suriye haber - tatil haber - teşkilat haber - tokat gazete haber - trt1 haber - türkistan haber - tv5 haber - tvnet haber - ultra haber - ulusal bülten haber - ulusal kanal haber - vatan haber - uluslararası haber - yerel bülten haber - yeryüzü haber - zaman haber - adalet haber - adana gündem haber - alem haber - aliağa haber - amasya haber - anadolu manşet haber - ankara güncel haber - antalya haber - antep gazetesi haber - askeri haber - aydın haber - bağcılar haber - basın haber - beylikdüzü haber - beypazarı haber - beyşehir haber - bodrum haber - bomba haber - bozkır haber - cep haber - çeşme haber - denizli gündem haber - doğubeyazıt haber -elbistan haber - erzurum gündem haber - evrensel haber - evrim haber - gaziantep bülten haber - girişim haber - gölbaşı haber - 365 haber - 44 haber - 73 haber - 77 haber - aksiyon haber - arşiv haber - bir haber - channel haber - karadeniz haber - özet haber - port haber - sosyal haber - haber yazıyo - haber yelkeni - hemen haber - istanbul haber - istanbul son haber - kandıra haber - kars manşet haber - kayseri manşet haber - magazin tv haber - merzifon haber - nesil haber - news haber - onay haber - ordu manşet haber - şafak haber - samsun manşet haber - sarıyer haber - sarıyer son haber - sky haber - tarım haber - taşova haber - trabzon manşet haber - video haber - yükseliş haber - zafer haber - küre haber - haber - haber - anadolu haber - antakya haber - çarşamba haber - aksiyon haber - haber turu - ulusal haber - internet gazetesi haber - millet gazetesi haber" - moda haber -organik haber -smart haber -terme haber - zara haber
sponsor reklam
Unilever Food Solutions, “Geleceğin Menüleri 2024” Türkiye lansmanıyla unutulmayacak bir geceye imza attı
  • Haber Özetleri
  • Gündem
  • 3.Sayfa
  • Unilever Food Solutions, “Geleceğin Menüleri 2024” Türkiye lansmanıyla unutulmayacak bir geceye imza attı
153 okunma

Unilever Food Solutions, “Geleceğin Menüleri 2024” Türkiye lansmanıyla unutulmayacak bir geceye imza attı

ABONE OL
15 Haziran 2024 00:06
Unilever Food Solutions, “Geleceğin Menüleri 2024” Türkiye lansmanıyla unutulmayacak bir geceye imza attı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın farklı kültürlerinden gelen ve 250’si UFS bünyesinde çalışmalarını sürdüren, toplamda 1600’den fazla şefin çalışmaları ve geleceğe dair ön görüleriyle oluşturulan “Geleceğin Menüleri Trend Raporu” ilk kez yayınlandığı 2023 yılında sektöre yön veren bir
çalışma oldu.

Mart ayında ikincisi yayınlanan “Geleceğin Menüleri Trend Raporu 2024”ün 14 Mayıs’ta gerçekleşen Türkiye lansmanında davetliler lezzetin renk ve müzikle birleştiği unutulmaz bir deneyim yaşadı.

UFS Türkiye, Orta Asya ve Kafkasya Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz ve UFS Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölgesi’nden sorumlu Pazarlama Lideri Didem Molay Sevin’in açılış konuşması ile başlayan gecede, dünyaca ünlü şefler de konuşmalarıyla davetlilere ilham verdi.

Tamamen kadınlardan oluşan mutfağıyla gastronomi alanında bir devrim yaratan Darjeeling Express restoranın sahibi, Chef’s Table’da hikayesi anlatılan ilk İngiliz şef ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı Şef Savunucusu, 2019’da Business Insider tarafından Yiyecek İçecek Alanında En Harika 100 ve 2024’te Times Dergisi tarafından Dünyanın En Etkili 100 İnsanı arasında gösterilen, ödüllü yemek kitaplarını yazarı Asma Khan’ın ilham verici konuşması ve “İyi Hissettiren Yiyecekler” trendi odağında sadece lansman günü için özel olarak hazırladığı reçete de davetliler tarafından büyük beğeni topladı.

Gecenin diğer önemli misafiri, fermantasyon konusunda yazdığı kitaplar, yaptığı çalışmalar ve araştırmalarla mutfaklara yeni bir bakış açısı katan fermantasyon uzmanı, Hollanda asıllı şef Christian Weij’in konuşması ve gece için hazırladığı başlangıç tabağı da davetliler tarafından
büyük ilgi gördü.

Gecede Unilever Food Solutions Lider Şefi Osman Bahardır ve ekibinin, Divan ekibiyle birlikte hazırladığı lezzetli tabaklar servis edilirken Bahadır menüyü ve trendleri anlattığı konuşmasıyla davetlileri gece hakkında bilgilendirdi. Ayrıca gecede servis edilen kokteyl atıştırmalıklarından ana yemeğe kadar tüm yemeklere UFS çatısı altında yer alan Knorr, Hellmann’s, Calve ve Carte d’Or ürünleri lezzet kattı.

Enfes lezzetleriyle ve tasarımlarıyla göz dolduran tabaklar, “Geleceğin Menüleri Trend Raporu 2024”te Türkiye için Kantar araştırma şirketinin şefler arasında yaptığı araştırmayla belirlenen 5 trendin odağında hazırlandı.

Her trendin bir renk ve müzikle eşleştiği etkileyici atmosferde davetliler, bütünsel bir lezzet deneyimi yaşadı. Christian Weij’in mutfaklarda sıfır
atık felsefesini destekleyen “Düşük Atıklı Menüler” trendi çerçevesinde hazırladığı Fermente Portakal Kabuğu Şurubu, Elma Sirkesi, Küflü Ekmek Miso, Olgunlaşmamış Domates, Sebze Kabuklarıyla Yapılmış Acı Sos, Kahve Telvesiyle Yapılmış Balzamik Sirkesi’yle başlayan gece,
her trendin özenle sunulduğu farklı tabaklarla devam etti.

Sebzelerin tabakların merkezine yerleştiğini vurgulayan “Karşı Konulmaz Sebzeler” trendi menüde Enginar Üçlemesi olarak yorumlanırken, geleneksel yemeklerin şeflerin kendilerine özgü dokunuşları ile modern
tabakara dönüşebileceğinin altını çizen “Gelenekten Geleceğe Lezzetler” trendi Kastamonu Haluçkası olarak yerini aldı.

Ana yemekte düşünülmemiş tat kombinasyonları ve sıra dışı lezzetler sunmanın radikal yollarının yer aldığı “Lezzet Şoku” trendi benimsenirken, bu trend menüde Kuzu Tandır; Kuzu Böbreği tabağında yorumlandı. Geceye “Düşük Atıklı Menüler” odağında hazırlanan Çikolata Delicé ile nokta koyan menü, lezzetleri ile davetlilerin
beğenisini topladı.

“Gelecek için yemek yeme şeklimizi birlikte değiştirebiliriz”

UFS Türkiye’nin davetlisi olarak gecede yer alan ve konuşmasıyla davette yer alan şef ve işletmecilere ilham veren Asma Khan, “Geleceğin Menüleri Trend Raporu” hakkındaki görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Artık tüketim odaklı yemek kültürümüzü değiştirmenin zamanı
geldi. İster daha fazla bitki bazlı protein olsun ister daha az atık olsun ister daha fazla sebze tüketimi olsun, daha bilinçli beslenmenin sorumluluğu sadece tüketicinin değil, aynı zamanda gıda üreticilerinin ve konaklama şirketlerinin de sorumluluğundadır. Gelecek için yemek
yeme şeklimizi hep birlikte değiştirebiliriz.”

Fermantasyon konusunda yaptığı çalışmalarla dünya çapında takip edilen, gecede “Düşük Atıklı Menüler” trendi odağında yaptığı başlangıç tabağıyla da davetlilere farklı bir bakış açısı katan Christian Weij de şu açıklamada bulundu:

“Düşük Atıklı Menüler oluşturmak sadece çevre için değil, aynı zamanda mesleğimiz için de önemli. Şefler olarak her zaman her malzemeden en iyi şekilde yararlanmak isteriz; fermantasyon gibi farklı tekniklerle,
yiyeceklerden en heyecan verici tatları yaratabiliriz. Amacım, ‘Düşük Atıklı Menüler’ trendini, geleceğin en umut verici menü trendlerinden biri haline getirmek.”

UFS Türkiye, Orta Asya ve Kafkasya Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz ise, katılanların daha önce deneyimlemediği böyle bir geceye ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu belirtti ve şunları ekledi:

“UFS olarak benimsediğimiz; “Bugün yanındayız, yarına hazırız” mottosuyla yaptığımız çalışmaların somut çıktısı olarak gördüğümüz “Geleceğin Menüleri Trend Raporu”nun ikincisi yine sektörümüze yön verdi ve büyük ses getirdi. Geçtiğimiz yıl yayınladığımız ilk rapordan
farklı olarak ele aldığımız konu başlıkları, derinleştirdiğimiz araştırmalar ve yeni çözümlerle raporumuzun kapsamını daha da genişlettiğimizi düşünüyorum. Yemek Kültürü Yazarı Aylin Öney Tan, Yemek Kültürü Araştırmacısı ve Yazar Nilhan Aras, Kantar Insights Türkiye Genel Müdürü Hande Beceren, Yemek Kültürü Yazarı ve Akdeniz Tarihçisi Nazlı Pişkin, Beslenme Uzmanı, Girişimci, Yaban-İnsan Arabulucusu Dilara Koçak gibi önemli isimler yazılarıyla raporda yer alarak, içeriğimizi zenginleştirmemize katkıda bulundu. Geçtiğimiz yıldan bu yana hem dünyada hem de ülkemizdeki restoranlarda trendlerden ilham alarak oluşturulan tabakların menülerde kalıcı olarak yer alması da trendlerin uygulanabilirliği ve ilham verici olduğunun önemli bir kanıtı. Ayrıca hem global lansmana hem de bu geceki Türkiye lansmanına katılan önemli şeflerin desteğini almak bizler için çok değerli. Sayın Asma Khan ve Christian Weij gecede yaptığı konuşmalarla hepimize ilham verdi ve bizi yaptığımız çalışmalar konusunda motive etti. Şefimiz Osman Bahadır ve ekibinin, Divan ekibiyle birlikte hazırladığı muhteşem menü, renk, ışık, müzik ve ambiyansla birleşince ortaya hepimizin unutamayacağı bu güzel davet çıktı. Geleceğin Menüleri Trend Raporu 2024’ü Türkiye’de farklı etkinliklerle anlatmaya ve trendlerimizi daha çok şefimizle yorumlamaya devam edeceğiz.”

Unilever Ev Dışı Tüketim hakkında

Dünyanın en büyük gıda üreticilerinden biri olan Unilever’in ev dışı gıda sektöründe hizmet veren markası Unilever Ev Dışı Tüketim, 300’ü aşkın şeften oluşan ekibi ile gastronomi sektörüne; lezzet, kolaylık ve besin değerini tutarlı ve yüksek standartlarla dengeleyen yemek çözümleri sunuyor.

Gıda hizmetleri profesyonellerinin oluşturduğu küresel ağı ile en iyi
sürdürülebilir malzemelerin tedarik edilmesi, kaliteli ürünler geliştirilmesi, ilham verici ve dünyadaki trendlerle uyumlu tarifler yaratılması, şeflere ihtiyaç duydukları eğitim ve desteğin verilmesi konularında çalışmalar yapıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP